Γευστική συνταγή

Κοτόπουλο με ρύζι στη γάστρα

15
Χρόνος προετοιμασίας
85
Χρόνος ψησίματος
6
Ατομικές μερίδες
Βαθμός δυσκολίας:
Συστατικά

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό κοτόπουλο
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα ARISTA
  • 140 γρ. ρύζι μπονετ ARISTA
  • 1 κύβο κότας
  • 100 γρ. ελαιόλαδο ARISTA
  • 2 κ. σ μουστάρδα ARISTA
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 ½ λίτρο ζεστό νερό
  • αλάτι ARISTA
  • μαύρο πιπέρι ARISTA
  • ρίγανη ARISTA

Εκτέλεση

1
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με την μουστάρδα και τον χυμό από το λεμόνι . Τοποθετούμε το κοτόπουλο στην γάστρα και το περιχύνουμε με το μείγμα.
2
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό με το κύβο και το βάζουμε στον φούρνο, στους 200ο βαθμούς ,για 60΄λεπτα περίπου.
3
Προσθέτουμε το ρύζι με ½ λίτρο ζεστό νερό και τα μανιτάρια. Το αφήνουμε κλειστό μέσα στην γάστρα ακόμα 25’ λεπτά.
4
Ανοίγουμε τη γάστρα μόλις το κοτόπουλο ροδίσει το φαγητό μας είναι έτοιμο…
Μοιράσου το προϊόν: