1
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να στεγνώσουν σε μια καθαρή πετσέτα.
2
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το γιαούρτι, το baking και ανακατεύουμε απαλά.
3
Προσθέτουμε τα ξεραμένα φύλλα κρούστας αφού πρώτα τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί μετρίου μεγέθους και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
4
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 6 λεπτά και περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με το καυτό σιρόπι.