Γευστική συνταγή

Πορτοκαλόπιτα

50’
Χρόνος προετοιμασίας
40’
Χρόνος ψησίματος
10-12
Ατομικές μερίδες
Βαθμός δυσκολίας:
Συστατικά

Για τη πορτοκαλόπιτα

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 ml. αραβοσιτέλαιο ARISTA
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα (χυμό και ξύσμα)
  • 3 μεγάλα αυγά ARISTA
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

Για το σιρόπι

  • 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350 ml. νερό
  • 200 ml. χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

1
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να στεγνώσουν σε μια καθαρή πετσέτα.
2
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το γιαούρτι, το baking και ανακατεύουμε απαλά.
3
Προσθέτουμε τα ξεραμένα φύλλα κρούστας αφού πρώτα τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί μετρίου μεγέθους και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
4
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 6 λεπτά και περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με το καυτό σιρόπι.
Μοιράσου το προϊόν: