1
Χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί με τα αυγά στο μίξερ, με μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
Ανεβάζουμε σταδιακά την ταχύτητα ανάδευσης.
Το μείγμα πρέπει να αφρατέψει και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
2
Χαμηλώνουμε το μίξερ, κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
Το μείγμα είναι έτοιμο όταν ομογενοποιηθεί και αφρατέψει.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα την οποία έχουμε βουτυρώσει καλά.
3
Κόβουμε στη συνέχεια τα μήλα σε λεπτές ομοιόμορφες φέτες.
Τοποθετούμε τις φέτες μήλου πάνω στο μείγμα περιμετρικά.
Συνεχίζουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της μηλόπιτας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Η μηλόπιτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα
της φόρμας.
Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε τη μηλόπιτα με ζάχαρη άχνη.