Γευστική συνταγή

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια

15
Χρόνος προετοιμασίας
40
Χρόνος ψησίματος
6
Ατομικές μερίδες
Βαθμός δυσκολίας:
Συστατικά

Για τα σπαγγέτι και τη σάλτσα

  • 500 γρ. ζυμαρικά Νο 10 ARISTA
  • 800 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 200 γρ. τομάτακι ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Για τα κεφτεδάκια

  • 70 γρ. ελαιόλαδο ARISTA
  • 70 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 7 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 150 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 2 γρ. ρίγανη
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά ARISTA
  • 7 γρ. αλάτι ARISTA
  • 300 γρ. αλεύρι ARISTA για το τηγάνισμα
  • 350 γρ. ηλιέλαιο ARISTA για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1
Βράζουμε τα ζυμαρικά, βάσει των οδηγειών που αναγράφονται στη συσκευασία.
2
Για το μείγμα του κιμα και το τηγάνισμα. Ζυμώνουμε καλά τα όλα τα υλικά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος 40 γρ. το καθένα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
3
Για τη σάλτσα. Βάζουμε τη σάλτσα τομάτας με το ψιλοκομμένο τοματάκι σε μια κατσαρόλα μεγάλη, ώστε να χωρέσουν μετά και τα ζυμαρικά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα ζυμαρικά, Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με παρμεζάνα.
Μοιράσου το προϊόν: