Γευστική συνταγή

Κριθαρότο με μανιτάρια

15
Χρόνος προετοιμασίας
30
Χρόνος ψησίματος
4
Ατομικές μερίδες
Βαθμός δυσκολίας:
Συστατικά

Για το κριθαρότο με μανιτάρια

  • 1 κούπα κριθαράκι μέτριο ARISTA
  • 150 γρ. γαλοπούλα ARISTA καπνιστή κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα ARISTA
  • 100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ψιλοκομμένα τοματακια
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο εξ. Παρθένο ARISTA
  • 2 κούπες ζωμό βοδινό
  • αλάτι ARISTA
  • πιπέρι μαύρο ARISTA
  • λίγο λευκό κρασί

Για το σερβίρισμα

  • κεφαλοτύρι τριμμένο ARISTA
  • μαϊντανό κομμένο

Εκτέλεση

1
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, τα μανιτάρια και την γαλοπούλα μέχρι να ροδίσουν.
2
Προσθέτουμε το κριθαράκι, σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε τον ζωμό με τα ψιλοκομμένα τοματακια. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα περίπου για 20΄λεπτα.
3
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και αποσύρουμε από την φωτιά. Το αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και μαϊντανό.
Μοιράσου το προϊόν: